tisdag 12 januari 2010

till Evert...

Frusen blåbär & citron cheesecake
Botten:
150 gram digestivekex
50 gram smält smör
Fyllning:
200 gram philadelphia
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbär
finrivet skal från 1 citron
Gör så här
Botten:
Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck ut jämt i formen (form med löstagbar kant)
Fyllning:
Rör philadelphian, äggulorna, sockret & citronskalet till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast & rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Mixa blåbären till en puré, rör ner blåbärspurén med en sked lite slarvigt (det blir finare sedan när man skär upp än om man blandar ordentligt för då blir den bara blå)
Häll allt ovanpå kexbotten och ställ i frysen minst 6 timmar, gärna över natten. Tina 20-30 min före servering.
Ät & njuuut :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar